دونات ارسالی توسط بانو بهار ارسال عکس توسط بانو هانا

مواد لازم :
آرد …………………………. حدود ۵۰۰ گرم / ۴ پیمانه و نیم
خمیر مایه فوری ………………………….. ۷ گرم / یک قاشق سوپخوری
شکر ………………………….. ۴۰ گرم /یک سوم پیمانه
آب ولرم ………………………….. ۶۰ گرم / یک چهارم پیمانه
شیر ………………………….. ۲۵۰ میلی لیتر / یک پیمانه
کره ………………………….. ۶۰ گرم
تخم مرغ ………………………….. ۲ عدد
نمک …………………………. یک سوم قاشق چایخوری
وانیل …. کمی
روغن مایع سرخ کردنی
شکلات و مارمالاد برای تزیین

طرز تهیه:

شیر و تخم مرغ و کره را بیرون از یخچال می گذاریم تا با محیط تقریبا هم دما شوند و از حالت سرد یخچالی درآیند.
آب ولرم را در ظرف شیشه ای مناسبی ریخته و یک قاشق شکر را در آن حل می کنیم . خمیر مایه را روی آن می پاشیم و با یک قاشق فقط یک دور آن را هم می زنیم .می گذاریم گوشه ای بماند . نیازی به پوشاندن در ظرف نیست .بعد از چند دقیقه خمیر مایه کف می کند و مثل عکس زیر می شود . نیازی نیست همه دانه های خمیرمایه کف کنند . همین که مقداری شان کف کردند کافی است .

آرد و نمک وبقیه شکر را باهم مخلوط کرده ، کره نرم، تخم مرغ و وانیل و شیر را روی آرد می ریزیم . خمیر مایه عمل آمده را روی مواد ریخته و هم می زنیم . تا خمیر نرمی حاصل شود . به خمیر تا جایی ارد اضافه کنید تا خمیر نرمی بدست اید . اگر هنوز خمیر به دست تمیز شما می چسبد قاشق قاشق آرد اضافه کنید .آرد اضافی خمیر شمارا سفت می کند . سعی کنید چسبناکی خمیر را با ورز دادن روی یک سطح آرد پاشی شده بگیرید . خمیر باید کاملا یکدست شود .

خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار داده و روی آن را با محافظ غذا می پوشانیم و در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود .
سینی مناسبی را چرب و آردپاشی می کنیم .بعد از استراحت خمر ، روی سطح آرد پاشی شده خمیر راقرار داده و به چانه های ۴۰ گرمی تقسیم می کنیم . از این مقدار خمیر تقریبا ۲۴ تا چانه بدست می آید . اگر به ترازو دسترسی ندارید تقریبا به اندازه یک گردو چانه بردارید و در سینی با فاصله قرار دهید . روی سینی را با پارچه پوشانده و ۴۵ دقیقه در فضای آشپزخانه استراحت می دهیم تا حجم چانه ها دوبرابر شود

با یک قالب کوچک وسط چانه ها را سوراخ کرده و اضافه ها را برمی داریم.

و در روغن زیاد سرخ کنید .