۱-    گرفتن وکالت زن در طلاق از مرد به دو روش امکان پذیر است یا به صورت شرط ضمن عقد نکاح که در سند ازدواج درج می شود و یا به صورت مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و اخذ وکالت از زوج برای گرفتن طلاق. اگر زوج خارج از کشور باشد اعطای وکالت از طریق تنظیم وکالتنامه طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران نیز می باشد.

با توجه به اینکه اکثر دفاتر اسناد رسمی به دلایلی تمایلی به تنطیم سند وکالت طلاق ندارند برای معرفی دفترخانه در تهران با ما تماس بگیرید. مرسوم است که به همراه وکالت،سند بخشش کل یا قسمتی از مهریه یا سند ابراء هم زوجین تقاضا میکنند و همین علتی است که دفتر اسناد رسمی همراه بودن یکی از نردیکان درجه یه زوجه را شرط میکنند.

با توجه به راه اندازی سامانه میخک توسط وزارت خارجه ،ایرانیان مقیم خارح کشور از این طریق باید وکالت تنظیم کنند

۲-    اگر وکالت به صورت شرط در ضمن عقد نکاح (سند ازدواج) باشد چون به اصطلاح حقوقی عقد ازدواج دائم، قراردادی لازم است وکالت مذکور قابل عزل نیست به عبارت دیگر مرد (موکل) نمی تواند زن (وکیل) را عزل نماید. خوب است که بدانیم ۱۲ شرط پاپی عقدنامه ها وکالت طلاق بی قید و شرط و کامل نیست و اگر زوجین توافق کنند بایستی مستقلا در سند ازدواج نوشته و شرط شود. وکالت قبول بذل جه میزان از مهریه و اسقاط حق اعتراض تحدید نظر و فرحام خواهی بسیر مهم است به طور خلاصه کامل بودن شرط ضمن عقد بسیار برای دادگاه ها مهم است.

۳-    اگر وکالت  بعد از عقد، و در دفترخانه به زوجه یا شخص دیگری داده شود از سوی مرد قابل عزل است. مگر این که مدت داشته باشد و تا مدت مشخص مرد حق عزل را از خود ساقط کرده باشد و یا این که در ضمن عقد لازمی وکالت اخذ شده باشد. مرسوم است که در خود وکالتنامه، قابلیت عزل و یا عدم عزل و یا مدت آن را درج می کنند.

۴-    داشتن وکالت از زوج یا همان تعبیر عامیانه  حق طلاق از سوی مرد به زن به منزله این نیست که مرد دیگر نمی تواند همسرش را طلاق بدهد. اساسا واگذاری حق طلاق از سوی مرد به زن و یا هر شخص دیگری از لحاظ حقوقی غلط است چون حق طلاق قابل واگذاری نیست.زوج(شوهر) میتواند به دیگری از جمله زوجه وکالت در راستای طلاق اعطا کند نه اعطای حق طلاق.

۵-    مرد می تواند وکالت را به غیر از همسرش نیز واگذار نماید فرض کنید مردی مقیم خارج از کشور است، و به برادرش در ایران از طریق وکالتی که در سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت تنظیم کرده، وکالت برای گرفتن وکیل دادگستری برای طلاق همسرش را می دهد.

۶-    هیچکس از جمله زنی که از مرد وکالت  دارد نمی تواند بدون وکیل دادگستری وکالت را اعمال نماید به عبارت دیگر کسی می تواند در دادگاه وکالت کند که وکیل دادگستری باشد. در وکالتی که مثلا زن از شوهر دارد، برای طلاق باید از طریق انتخاب وکیل دادگستری برای همسر اقدام نماید. در این راستا زن به استناد وکالتنامه طلاق به وکیل دادگستری مراجعه می کند و بر طبق حدود اختیارات وکالتنامه، برای شوهر وکیل انتخاب می کند و وکیل منتخب، وکیل مع الواسطه شوهر می شود.

مطلب مرتبط :   درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد

۷-    کامل بودن متن وکالتنامه بسیار اهمیت دارد و متاسفانه بسیاری از وکالت ها که دفاتر اسناد رسمی استفاده می شود ناقص هستند. اما از همه بدتر شرط وکالت طلاقی است که زوج به زوجه در سند ازدواج می دهد غالب آن ها دارای مشکل هستند. توصیه می شود در این خصوص با وکیل مجرب طلاق مشورت نمایید. در انتهای نوشته نمونه کامل وکالت برای استفاده عموم نوشته شده است

۸-    در خصوص مراحل طلاق با وکالت  بهتر است که به لینک آبی رنگ متمایز شده مراجعه نمایید.

۹-    برای اطلاع از هزینه های طلاق با وکیل با میتوانید با شماره تلفن های نیز تماس حاصل کنید.

۱۰- مدت زمان طلاق با حق طلاق زوجه ، همان مدت زمان طلاق توافقی است یعنی ۱۰ تا ۲۰ روز کاری (فقط تهران). مگر این که در حدود اختیارات وکالت در اسقاط حق تجدید نظر و فرجام خواهی نباشد که در این صورت ۴۴ روز پس از ابلاغ رای امکان ثبت طلاق وجود دارد.

۱۱ – امکان واگذاری وکالت برای طی مراحل طلاق از سوی زوجه (زن) به دیگری و حتی شوهر وجود دارد.اولا مهم در اینجا شفاف بودن وکالت در بذل از سوی زوجه است ثانیا بایستی وکالت در تعیین تکلیف جهیزیه، اجرت، المثل، نفقه، حضانت و ملاقات فرزندان نیز در وکالت نامه مشخص شده باشد.ثالثا بهتر است که گواهی مربوط به بارداری یا عدم آن هم از زوجه اخذ شود

۱۲ – مدارک مورد نیاز برای شروع طلاق با وکالت عبارت است از سند ازدواج یا رونوشت شناسنامه زوجه کپی کارت ملی زوجه ترجیحا کپی شناسنامه زوج و اصل وکالتنامه محضری طلاق.

۱۳- طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق (وکالت طلاق)؟ سرانجام و نتیجه حق طلاق همان طلاق توافقی است با این توضیح که مثلا زوجه با وکالتی که از شوهر دارد برای او وکیل دادگستری انتخاب میکند و مراحل طلاق طی میشود. ولی از نظر ما به عنوان وکیل طلاق اگر زوج خود به شخصه یا از طریق وکیل مستقیم (وکیل پایه یک) و بدون وکالت طلاق اقدام به طلاق توافقی کند بهتر است. به عبارت دیگر هر دو خوب است و باید شرایط زن و شوهر را هم در نظر گرفت اما اگر یکی بر دیگری رجحان داشته باشد وکالت مستقیم است نه مع الواسطه.

اصطلاحات حق طلاق زوجه و یا حق طلاق زن که در بین مردم رایج شده است منظور همان وکیل بودن زوجه برای انتخاب وکیل دادگستری داراری پروانه وکالت ازجانب شوهر  است.

یکی از مشکلات وکلا همین وکالت در وکالت در طلاق های ناقص و بدنگارش است همانطور که قبلا توضیح داده شد زوج می تواند به زوجه یا هر شخص دیگری وکالت در طلاق دادن همسرش را اعطا کند.

برای تنظیم این وکالت می بایستی زوج در ایران به یکی از دفاتر اسناد رسمی و در خارج از ایران به یکی از کنسول گری ها و یا سفارت خانه ایران در کشور محل اقامت مراجعه کند. به عنوان مثال مردی می تواند به پدرش وکالت بدهد که او  همسرش را طلاق دهد و یا اینکه  این وکالت را  به خود همسر اعطا کند. آنچه اینجا اهمیت دارد این است که به جز وکیل دادگستری هیچ شخص دیگری نمی تواند حتی با وکالت رسمی از جانب کسی (موکل) در دادگاه ها وکالت کند بر خلاف وکالت در  غیر موارد دادگستری،  مثل خرید و فروش ملک یا مراجعه به ادارات دولتی.

شما میتوانید ک مقاله وکیل مهریه در تهران را بخوانید شاید برایتان جالب باشد.

طلاق بدون وکیل

اگر شما و همسرتان تصمیم گرفته اید به ازدواج خود خاتمه بدهید، اولین سوالی که برای شما پیش می آید این است که آیا به وکیل طلاق احتیاج دارید یا نه. خب جواب این سوال ساده نیست و بستگی به شرایط شما دارد.

به عنوان یک قاعده کلی، هرچه برای حل شدن این پرونده به خودتان اکتفا بکنید، پروسه طلاق به کندی پیش می رود. اما آیا به وکیل طلاق احتیاج دارید؟ اطلاعات زیر به شما کمک میکند تا یک تصمیم آگاهانه بگیرید.

اگر می خواهید مراحل طلاق خود را بدون حضور وکیل انجام بدهید، باید در رابطه با حقوق خود کاملا آگاه باشید و اگر می توانید با همسرتان برای حل و فصل مسائل حقوقی همکاری کنید. در این شرایط دیگر نیازی به کمک وکیل ندارید. این مسائل عبارت است از:

  • نفقه
  • مهریه
  • حضانت فرزند

پرونده طلاق در صورت مقاومت زوجین، پرونده ای طولانی است و باید بسیار صبور باشید؛ طلاق مشکلات خاص خود را دارد و خیلی از افراد حاضر نیستند بار این مشکلات را به تنهایی به دوش بکشند پس به شما پیشنهاد میکنیم در این مسیر از وکیل طلاق در تهران و یا مشاورین با تجربه کمک بگیرید.

وکیل طلاق کیست و چه وظایفی دارد؟

با توجه به اینکه در کشور ما طلاق  یک مسئله مهم و گسترده است و افراد در صورت بروز کوچکترین مشکل در زندگی زناشویی تصمیم به طلاق می‌گیرند، استفاده از وکیل طلاق که در این زمینه دارای تخصص و تجربه است می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. در واقع وکیل طلاق فردی است که با تحصیل در رشته حقوق و کسب پروانه وکالت در زمینه طلاق و مسائل مربوط به آن دارای تخصص و تبحر خاصی است. از طرفی دارای روحیه منعطف و سازش دهنده بوده و تمام تلاش او جهت جلوگیری از طلاق و انسجام بنیان خانواده است.
فردی که وکیل طلاق می‌شود می‌بایست:

  • در حدود وکالت نامه عمل کرده و از آن عدول نکند.
  • تمامی تلاش خود را در جهت احقاق حق موکل خود بکار گیرد.
  • سعی در یافتن و ارائه مدارک و مستندات جهت دفاع از موکل.
  • در مراحل دادرسی حاضر شود.
  • منصف باشد.
  • موکل را از حقوق خود و سیر مراحل رسیدگی آگاه کند.
  • تمام تلاش خود را جهت حفظ بنیان خانواده و سازش بکار گیرد.
  • از تجربیات پرونده‌های سابق استفاده کرده و روند پرونده را تسریع بخشد.
  • پیگیری دائم پرونده از مراجع رسیدگی و موکل.

مزایای مشاوره با وکیل طلاق چیست؟

با توجه به اینکه رویه قضایی در مورد پرونده‌های طلاق با اساسی‌ترین بنیان اجتماعی گره خورده است، مدت زمان طولانی به درازا می‌کشد. ممکن است افراد با توجه به ناآشنایی با رویه دلسرد شده و صبر و مقاومت پیشه نگیرند. پس بهتر است که با وکیل متخصص در این زمینه صحبت کرده و مشاوره‌های لازم در این زمینه را دریافت کنند. از طرفی افراد بر این باورند که حضور آنها در تمامی مراحل لازم است و عدم حضور آنها دارای پیگرد قانونی است. در حالی که اگر به وکلا مراجعه کنند، ضمن مشاورات متوجه خواهند شد که نیاز به حضور آنها در مراجع رسیدگی نبوده و وکلا می‌توانند این اقدام را انجام دهند. همچنین استفاده از وکیل طلاق به دلیل اینکه وکلا با شعب دادگاه و رویه آنها آگاه هستند سبب می‌شود که افراد در چنین پرونده‌هایی مدت زمان کمتری را صرف کنند.

حق الوکاله یا هزینه وکیل طلاق

برای پرداخت حق الزحمه وکیل می‌بایست به این نکته توجه کرد که حدود اختیارات وکیل تا چه میزان است و وکیل تا چه مرحله‌ای از پرونده را هدایت می‌کند. بنابراین میزان دستمزد متفاوت خواهد شد. از طرفی ممکن است وکیل فقط مشاوره داده یا لایحه و دادخواست تنظیم کرده و در مراحل دادرسی حاضر نشود. بنابراین نمی‌توان به طور مشخص مبلغ واحدی را برای تمام خدمات ارائه شده توسط وکیل در نظر گرفت. نکته حائز اهمیت این است که اساس دریافت حق الزحمه توافق طرفین در این زمینه بوده و در صورتی که توافقی حاصل نشود برای هریک از خدمات ارائه شده می‌توان تعرفه قانونی را در قرارداد داخل نمود.

شما میتوانید ک مقاله بهترین وکیل خانواده تهران را بخوانید شاید برایتان جالب باشد.

حق الوکاله یا هزینه وکیل طلاق

برای پرداخت حق الزحمه وکیل می‌بایست به این نکته توجه کرد که حدود اختیارات وکیل تا چه میزان است و وکیل تا چه مرحله‌ای از پرونده را هدایت می‌کند. بنابراین میزان دستمزد متفاوت خواهد شد. از طرفی ممکن است وکیل فقط مشاوره داده یا لایحه و دادخواست تنظیم کرده و در مراحل دادرسی حاضر نشود. بنابراین نمی‌توان به طور مشخص مبلغ واحدی را برای تمام خدمات ارائه شده توسط وکیل در نظر گرفت. نکته حائز اهمیت این است که اساس دریافت حق الزحمه توافق طرفین در این زمینه بوده و در صورتی که توافقی حاصل نشود برای هریک از خدمات ارائه شده می‌توان تعرفه قانونی را در قرارداد داخل نمود.

طلاق توافقی

طلاق توافقی، نوعی از طلاق است که زن و شوهر با انجام آن مخالف نیستند. هنگامی که زوجین برای طلاق رضایت داشته باشد، ثبت دادخواست طلاق بدون مشاجره، در زمان و مخارج صرفه‌جویی آن صرفه‌جویی می‌شود.

در حقیقت در این نوع طلاق زن و شهر هیچ‌گونه اختلاف نظری در خصوص موضوعات مالی و یا غیرمالی ندارند. زمانی که هردوی آن‌ها در رابطه با موضوعات مهمی مانند حضانت، نفقه، توزیع و تقسیم مال و حمایت از همسر توافق داشته باشند، یک طلاق معمولی و بدون اعتراض می‌تواند تا حد مقبولی در زمان و هزینه‌ها صرفه‌جویی نماید.

طلاق توافقی مربوط به شرایطی است که زن و شوهر در خصوص کلیه مسائل مشترک تصمیم می‌گیرند و به توافق می‌رسند. بنابراین تکلیف مسائلی مانند نفقه، حضانت، تقسیم اموال و غیره معین شده و اسناد و مدارک مربوط به این موارد هم قابل ارائه است.

چنانچه زوجین با طلاق توافق داشته باشند و حتی اگر یکی از آن‌ها در جلسات دادگاه شرکت نکند، دادگاه می‌تواند برای صدور حکم اقدام کند.

زن و شوهری که در بعضی موارد غیراساسی با هم توافق ندارند، می‌توانند بدون اعتراض روند طلاق خود را انجام دهند اما باید پیش از شروع فرایند، مذاکره کنند. در این موارد می‌توان از یک نفر به عنوان میانجی هم کمک گرفت و یا با استخدام یک وکیل، مذاکرات و توافقات را انجام داد.

مراحل طلاق توافقی

حتی در صورتی که زوجین برای متارکه توافق داشته باشند نیز باید از دادگاه گواهی عدم امکان سازش را اخذ کنند.

مرحله اول در این طلاق، تصمیم قطعی زوجین برای پایان زندگی مشترک است.

مرحله دوم، اخذ رأی (دادنامه) از دادگاه

مرحله سوم: ثبت درخواست طلاق

مرحله آخر: ثبت طلاق ثبت در محضر به صورت رسمی

وکیل طلاق توافقی

طلاق توافقی بدون استخدام وکیل نیز قابل انجام است. کسانی که مدت کمی از تاریخ ازدواجشان گذشته باشد، فرزند خردسال ندارند و دارایی کمی برای تقسیم دارند، بدون کمک وکیل هم می‌توانند روند طلاق را به اتمام برسانند.

زوجین با شرایط پیچیده‌تر هم شاید بخواهند بدون کمک گرفتن از وکیل برای طلاق خود اقدام نمایند، اما در این مورد باید جوانب احتیاط را در نظر گرفت.

با کمک یک وکیل طلاق توافقی، شما با خیال راحت در مسیر قدم می‌گذارید و مطمئن هستید که اشتباهات احتمالی کمتر خواهد شد. یک وکیل طلاق توافقی که در این حوزه دارای تخصص و دانش لازم باشد می‌تواند با صرف کمترین زمان و هزینه شما را به مقصد برساند و در این مسیر میزان به وجود آمدن مشکلات را به حداقل برساند.

مرسی از شما دوستان ک تا پایان این مقاله با ما همراه بودید شما میتوانید ک برای مشاهده بیشتر مقالات به بخش مقالات مراجعه کنید.