کیک اسفنجی

ارسال از بانو حاجیه محجوب بخش زیتون سایت مابانو

خب میخوام اول یادت بدم جطوری با هر قالبی که داری بتونی کیک اسفنجی ببزی
اول قالب مورد نظرتو با لیوان فرانسوی دسته دار اب کن تا ٣/۴قالب بر بشه .تعداد لیوان ابها رو بشمر این میشه تعداد تخم مرغ مورد نیاز واسه اون قالب.پس هر قالبی باشه شما مشکلی نداری درست؟
خب حالا به ازای هر ١تخم مرغ.٣٠ کرم شکر.٣۵کرم ارد.١/٨ق ج بیکینگ پودر.روغن مایع ١/٢ق غ.ابجوش ١/٢ ق غ.و برای کلش ١/٢ق ج وانیل لازم داری .یعنی به ازای ۶تخم مرغ چند تا؟
گفتم هر قالبی.بسته به سلیقه خودته
به ازای هر یک تخم مرغ
٣٠ گرم شکر
٣۵گرم ارد
١/٢ق غ روغن مایع
١/٢ق غ ابجوش
١/٨ق ج ب پ
و برای کلش وانیل ١/۴ق ج
اول فر روشن بشه
بعد ارد سه بار الک بشه
بعد زرده و سفیده رو با دقت جداکنین .زرده رو با شکر و وانیل مخلوط کنین بزارین کنار
اول سفیده رو با یک پنس نمک بزنین تا خوب سفت بشه و از ظرف نریزه

حالا میریم واسه هم زدن مخلوط زرده.با دور تند هم میزنین حدود ۴دقیقه.بعد ابجوش(نه اب کرم .فقط جوش) رو در حالیکه همزن روشن هستش اروم اروم مخلوط میکنین.و هم میزنین تا شکر حل بشه.
یا دونه های شکر ریزتر بشن.خودتون متوجه میشین
حالا همزنو خاموش کنین و همزن دستی بردارین .یکم از سفیده و یکم ارد رو میریزین تو مایع و دورانی هم میزنین
ارد و سفیده طی سه مرحله تموم بشه.و در دور اخر ارد بکینگ پودر رو با ارد مخلوط و به مایه اضافه میکنین.در اخر روغن مایع رو میریزین و به دورانی هم زدن ادامه میدین تا مخلوط بشه
حالا میریم واسه قالب
قالب رو فقط کاغذ روغنی میندازین و بهیج عنوان چرب نمیکنین اکر قالب نازکه دو لایه کاغذ بندازین معمولا نیازی نیس
مایه رو تو قالب بریزین و بزارین تو فر ١٨٠درجه که روشن کردین در ۴۵دقیقه اول بهیج عنوان درفر رو باز نکنین
وقتی بعد از تست کیک پخته بود فر رو خاموش کنین و در فر رو بازکنین اما قالب رو بیرون  نیارین جون یکدفعه تو هوای بیرون پفش می خوابه
وسط کیک را برش دادم و خامه زدم و شکلات چیپسی و موز و گردو ریختم.بعد رو و دور کیک را در چند مرحله خامه کشی کردم و با سس کارامل پوشوندم وباگلهای خامه ای تزیین کردم
سس کارامل اول یکپیمانه شکر رو کارامل کنید وبعد بهش ۵۰ گرم کره اضافه کنید وقتی آب شد نصف بسته خانه صورتی توش بریزید وهم بزنید میتونید خامه بیشتر بریزید ولی کم کم تا حرارت کارامل پایین نیاد چون سفت میشه این سس فوق العاده هست ویه مزه بهشتی داره

کیک اسفنجی
کیک اسفنجی