اگر برای راه اندازی یک وبسایت مناسب دچار مشکل شده این مقاله به دردتان خواهد خورد. احتمالا در تب و تاب پیدا کردن یک راه مناسب برای ارائه محتوای تولیدی خود هستید که سر و کارتان به اینجا رسیده است.

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System برای مدیریت کردن محتوای وبسایت شما به صورت ساده در وبسایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سیستم مدیریت محتوا از دو بخش CMA ( برنامه مدیریت محتوا ) و CMD ( برنامه تحویل محتوا ) تشکیل شده است که این دو به عنوان مکمل یک دیگر، باعث می‌شوند که شما بدون نیاز به دانستن زبان های برنامه نویسی مخصوص ایجاد وب، مانند HTML، بتوانید محتوای خود را در فضای اینترنت و در قالب وبسایت آپلود کنید.

سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا به اختصار CMS اختصاصی، بر اساس احتیاج شما در وبسایت ساخته خواهد شد. اگر نیاز داشته باشید که قسمت جدید با خصوصیات جدید را به وبسایت خود اضافه کنید Cms اختصاصی به دردتان خواهد خورد.

وردپرس چیست؟

وردپرس نیز مثل بسیاری دیگر از مجموعه های آماده طراحی وب سایت به دلیل راحتی و سهولت استفاده، امروزه مورد توجه کسانی قرار گرفته است که می‌خواهند یک وبسایت ایجاد کنند.

از دلایل محبوبیت این قالب ها می‌توان به رایگان بودن، کاربرد بسیار زیاد و راحتی بسیار زیاد استفاده اشاره کرد.

مزیت های سیستم مدیریت محتوا یا cms

استفاده از cms اختصاصی مزایای مخصوص به خود را دارد. یکی از این موارد، عدم محدودیت انتخاب پلاگین است. شما می‌توانید با استفاده از Cms اختصاصی به هرچه احتیج دارید دسترسی داشته باشید و در تناسب با احتیاج خود آن را ران نمایید.

یکی دیگر از مزایای بسیار مهم cms اختصاصی که توجه هر کسی را برای به وجود آوردن یک وبسایت کارامد به خود جلب می‌کند امنیت بسیار بالای این گزینه است. Cms اختصاصی، برخلاف ورد پرس که قالبی از پیش آماده شده است، توسط یک فرد یا گروه ایجاد شده و بنا بر این نفوذ کردن به امنیت این سیستم نسبت به وردپرس کاری بسیار پیچیده تر و سخت تر است و درنتیجه امنیتی بسیار بالا را برای شما فراهم می‌کند.

یکی از مزایایی که وردپرس نسبت به cms دارد رایگان بودن و در مواردی هزینه بسیار اندک است. شما می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای در وردپرس به تعداد بسیار بالایی از قالب ها دسترسی داشته باشید و از آن ها با توجه به سلیقه خود بهره ببرید.

البته نکته دیگری که در استفاده از وردپرس مزیت محسوب می‌شود این است که برای ایجاد وبسایت با این روش، زمان زیادی نیاز نخواهید داشت.

شما به کمک سیستم های مدیریت محتوا و استفاده از پلاگین های کاربردی آن می توانید وب سایت خود را بر اساس استاندارد W3C بسازید.

Cms اختصاصی توسط یک فرد و یا یک تیم و به صورت اختصاصی ایجاد می‌شود که نسبت به استفاده کردن از یک قالب آماده مانند وردپرس، زمان بالاتری نیاز دارد.

یکی از مزایای cms اختصاصی در مقایسه با وردپرس، سرعت بالاتر آن است که فاکتوری بسیار مهم برای اکثر افرادی است که به هر شکلی با اینترنت و وبسایت ها سر و کار دارند. با استفاده کردن از cms اختصاصی که از بیس برنامه نویسی می‌شوند، برعکس وردپرس، هیچگونه کدی به صورت ناخواسته روی صفحه وبسایت شما دیده نخواهد شد که همین موضوع باعث می‌شود سرعت عملکرد در وبسایت شما به طرز قابل ملاحظه ای بالاتر رود.

معایب سیستم مدیریت محتوا یا cms

یکی از دلایلی که افراد استفاده از وردپرس را به Cms اختصاصی ترجیح می‌دهند این است که می‌خواهند تا حد امکان از صرف هزینه پرهیز نمایند.

همان طور که می‌دانید وردپرس برای ایجاد وب سایت، یک قالب از پیش آماده شده است که هیچگونه طراحی که مختص شما باشد را دارا نیست.

به همین علت هزینه آن نسبت به cms بسیار پایین تربوده و شما برای طراحی سایت با cms اختصاصی و همچنین بهره بردن از پشتیبانی Cms اخصاصی نیاز به پرداخت هزینه دارید.

تقریبا هر کسی می تواند به کد های وردپرس دسترسی داشته باشد. این موضوع به معنی راحتی سوءاستفاده و نفوذ به امنیت وبسایت شما خواهد بود.

البته بسیاری از افراد به دلیل صرفه اقتصادی ورد پرس به سمت استفاده از این سیستم رو می‌اورند که با توجه به اینکه در غالب موارد استفاده از آن رایگان است، امری کاملا قابل پیش بینی است. اما وجود ایراداتی در امنیت این سیستم ممکن از به وب سایت شما به خصوص اگر منبعی برای کسب درآمد است ضربه وارد کند.

ضمن این که در وردپرس شما با داشتن بهترین منابع برای تولید محتوا می توانید به راحتی محتوای صفحات مختلف خود را در وب سایت بارگذاری نمایید.

برای مطالعه »

وردرپرس بهتره یا cms؟

سوالی که در ابتدای ورود شما به فضای راه اندازی وبسایت به ذهنتان خطور می‌کند. بهتر است بدانید که جوابی قطعی برای این سوال وجود ندارد و همه چیز بستگی به عملکرد مورد نظر شما و در نهایت سلیقه شخصی شما دارد.

در صورتی که نیاز به ارتقاء مستمر ویژگی های وبسایت خود دارید پیشنهاد ما به شما استفاده از cms اختصاصی است که بتوانید بدون محدودیت تغییرات را روی آن اعمال نمایید.

همچنین در صورت داشتن اسپانسر برای وبسایتی که می‌خواهید ایجاد کنید، برای طراحی هرچه خلاقانه تر خود می‌توانید از Cms های اختصاصی استفاده کنید.

البته امکان اجرای ایده های ناب شما روی قالب های وردپرس نیز وجود دارد ولی به مراتب سخت تر انجام می‌شود.

توجه داشته باشید که در نظر موتور های جستجو ، CMS های اختصاصی و وردپرس هیچ تفاوتی باهم ندارند.

منبع » سایت atgo.ir