کیک ویکتوریا اسپانچ

ارسال از بانو نسرین دوست هنرمند از بخش زیتون سایت مابانو

اگر دنگ و فنگ درست کردن کیک اسفنجی نابودتون کرده… از یاد گرفتن این یکی کیک خیلی خوشحال خواهید شد.

تفاوت عمده کیک اسفنجی ویکتوریا با سایر کیکهای اسفنجی وجود کره است. کیک تشکیل شده از آرد و شکر و تخم مرغ و کره.
به حدی درست کردن کیک اسفنجی ویکتوریا ساده است که عاشقش میشید. یعنی بدون دنگ و فنگ جدا هم زدن سفیده و زرده یا فولد کردن آرد با وسواس فراوان؛ شما قادر خواهید بود یک کیک اسفنجی سبک و خوشگل و خوشمزه و با کیفیت درست کنید.
گفتم که عاشقش خواهید شد!

کره ۲۰۰ گرم
پودر شکر ۲۰۰ گرم
وانیل ۱ ق چ
تخم مرغ ۴ عدد
شیر ۲ ق غ
آرد ۲۰۰ گرم
بیکینگ پودر ۲ ق چ

فر رو روی ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار میدیم.
قالب کیک رو کاغذ روغنی انداخته و چرب میکنیم.
یک تکه کاغذ روغنی به ابعاد کف قالب. و بعد هم خود کاغذ و همچنین بدنه قالب باید با روغن چرب بشه. یعنی دیواره قالب کاغذ نمیخواد.

کره باید از قبل، از یخچال بیرون گذاشته بشه تا کاملا نرم بشه.
تخم مرغها باید سایزشون متوسط باشه و همچنین به دمای محیط رسیده باشند.
شکرتون اگر خیلی ریزدانه است که هیچی وگرنه بریزیدش توی آسیاب و پودرش کنید.
تجربه ثابت کرده اگر شکر رو آسیاب کنیم نتیجه بهتری میگیریم.

کره و پودر شکر رو با همزن برقی هم میزنیم تا کرم یکدستی ایجاد شه.
وانیل و تخم مرغها رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
اگر احساس میکنید بریده نگرانش نباشید؛ آرد رو که اضافه کنید درست میشه. ولی اگر همه همدما با محیط باشند این موضوع پیش نمیاد.

حالا شیر رو اضافه کرده و اندکی هم میزنیم.
آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کرده و الک کرده و توی مایه میریزیم.
با اندازه ای که مخلوط شه با همزن برقی همش میزنیم و نه بیشتر.

مایه کیک رو در قالب میریزیم.

شما میتونید از دو قالب ۲۰ سانتی و یا سه قالب ۱۵ سانتی استفاده کنید.
اگر سایز قالبها ۱۸ یا ۲۲ هم باشه اشکالی نداره. فقط ارتفاع کیک کم و زیاد خواهد شد و اینکه زمان پخت متفاوت خواهد بود.
مدت زمان پخت ۴۰ دقیقه است. ولی شما بعد از ۳۰ دقیقه دیگه مرتب بهش سر بزنید.

کیک های اسفنجی طریقه تستشون اینه که اگر با انگشت روش اندکی فشار وارد کنید؛ کیک باید مثل اسفنج فرو بره و بعد سر جای خودش برگرده.
اگر هم خیلی تجربه داشته باشید قشنگ چشمی میتونید از پشت در فر تشخیص بدید که الان پخته یا نه. در واقع از رنگش مشخصه. یه طلایی روشن.

قالب ها رو از فر خارج میکنیم.
کیک به بدنه قالب نچسبیده و همینطور که مشاهده میکنید بدنه کیک خیلی تمیز و خوش فرمه. کافیه قالب رو وارونه کنید تا کیک از قالب خارج شه. بعد روی یک شبکه قرارش بدید تا سرد شه.
کیک اسفنجی حدودا دو برابر پف میکنه پس هرگز قالب رو بیشتر از نیمه پر نکنید (حالا یه کمی بیشتر اشکالی نداره. ولی اگر میخواید خیلی خوشگل پف کنه باید جای کافی برای پف کردن داشته باشه) سطح کیک یکسان و یکدست پف میکنه و گنبدی شکل نخواهد بود

ویکتوریا اسپانج کاملا سبکه و بافتی کاملا اسفنجی داره. این کیک رو میتونید با کیک اسفنجی معمولی جایگزین کنید. یعنی جون میده برای کیک تولدهایی که قراره با خامه و میوه تزئین بشن.

photo_2016-01-22_22-48-36

کیک ویکتوریا با دستور شف طیبه عزیز بیس کارم بود
این کیک برای خامه کشی عالیه هم طعمش هم بافت منسجمش مناسب اینکاره?

بعد از پخت و سرد شدن اونو از وسط دو نیم کردم با شربت کمی مرطوبش کردم و از خامه ام روش مالیدم و موز گردو روی کار چیدم و به داخل لایه بعدی هم خامه زدم و روی هم گذاشتم
به خامه م کمی قهوه غلیظ(۲ق پودر نسکافه+۲ ق آبجوش)زدم و روی کیک و دورش را یک کاور خیلی نازک از خامه زدم و به مدت ده دقیقه داخل یخچال گذاشتم.
بعد از ده دقیقه از یخچال در آورده و کل کیک رو با خامه کاور کردم و صاف کردم
شکلات آبکرده م رو که از حرارت افتاده بود رو داخل قیف ریخته و سرش رو قیچی کرده و روی لبه کیک حرکتش میدیم
به صورت متناوب به قیف فشار میاریم

اینطوری مقداری از شکلات در برخی نقاط کیک به صورت رندم روی بدنه کیک میریزه
کیک سرده و شکلات گرم. وقتی شکلات با خامه تماس پیدا میکنه سفت میشه و روی بدنه کیک متوقف میشه و پایین نمیریزه
بعد وسط کیک رو ژله بریلو ریختم و پهن کردم و
سپس روی سطح کیک رو هم اول با خامه که داخل قیف ریختم به طور مورب و شلوغ طرح دادم بعد با ژله بریلو و بعد با شکلات آب شده
این بود اولین تجربه من با خامه کشی و ژله بریلوی عزیز