نون شیرمال یا فطیر

آردبه میزان لازم
شیر یک پیمانه
نمک نوک قاشق مرباخوری
شکر۲/۳پیمانه
نصف پیمانه
زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
سیاه دونه مقداری
پوردمخمرفوری یک قاشق چایخوری
شیروبامخمرباهم مخلوط کرده شکرونمک واضافه میکنیم هم میزنیم
روغن رادرماهیتابه ریخته کمی گرم شدزردچوبه رابه اضافه کرده کمی درروغن تف داده تازردچوبه به خوردروغن بره وکنارگذاشته تاکمی خنک شود
آردراکم کم به موادشیروشکر اضافه کرده به همراه نمک و ورزمیدیم آردوآنقدراضافه کرده که خمیربه دست نچسبد سپس روغن زردچوبه رابه خمیراضافه کرده آنقدرورزمیدهیم تابه خورد خمیربرود سپس خمیررادرظرفی گذاشته رویش راپوشانده به مدت دوساعت جای گرم گذاشته
بعدازآماده شدن خمیر بصورت چونه خمیرازآن جداکرده فررا ازقبل روشن کرده تاگرم شود
سینی فرراچرب کرده چونه های خمیررابصورت نون پهن کرده به قطردوسانت درسینی گذاشته رویش راباچنگال سوراخ کرده کمی سیاه دونه پاشیده داخل فردردمای ۱۷۰ درجه بمدت نیمساعت گذاشته البته درطول این مدت کنترل کنید. اینم دستور فطیر

 

نان شیرمال تست شده :

۱ق ازشکر+شیرولرم درحدی که دست رونسوزونه روکاملامخلوط می کنیم مایه خمیرروروش میپاشیم میگذاریم تاحباب بزند تقریبا۱۰دقیقه
روغن+نمک+بقیه شکر+مایه خمیرعمل اومده بعدآردرااضافه میکنیم درحدی که به دست نچسبدبادست دیگرتست کنید ۵دقیقه ورزدهیدیا۱۰۰مرتبه خمیررابه کف ظرف بکوبید نرمی خمیربایدبه نرمی لاله گوش باشد بادستمال نخی روی ظرف چرب شده که خمیردرآن است راپوشانده درجای گرم مثل فرخاموش که چراغش راروشن کرده ایم میگذاریم به مدت ۱ساعت استراحت میدهیم تاحجمش دوبرابرشودطوری که اثرانگشت روی آن بعدازچنددقیقه ازبین نرود پف خمیرراخوابانده باچاقوبه تکه های کوچک تقسیم کرده شکل میدهیم درسینی فرچرب شده یاباکاغذروغنی پوشانده میگذاریم رویش راباپارچه نخی پوشانده نیم ساعت استراحت داده بعدبابرس نرم موادرویه رابه آرامی ازیک جهت روی خمیرها می مالیم طوری که پفشان ازبین نرود درفر۲۰۰درجه به مدت ۱۵تا۲۰دقیقه تارویشان طلایی شوددرطبقه وسط

نان شیرمال
نان شیرمال